pečena povrtna salata

Povrće moramo dobro oprati te posušiti papirnatim ubrusom.

Paprike i patlidžane mjestimično izbodite čačkalicom te ih posložite na lim skupa s rajčicama i pecite dok ne postane mekano.

Izvadite iz pećnice, te rajčicama, paprikama i patlidžanima ogulite kožu dok su još vrući i isijecite na komadiće.

U drugoj posudi zagrijte maslinovo ulje, dodajte jednu sitno sjeckanu ljutiku i sjeckani češnjak i pirjajte dok ljutika ne postane staklasta.

Zatim dodajte rajčice, paprike i patlidžane te dok kuha neprekidno miješajte i postepeno začinite po želji (sol,papar, crvena paprika..)

Pirjajte na laganoj vatri 30-40 minuta.

Kada je gotovo sklonite s vatre i pustite da se ohladi te stavite salatu u hladnjak najmanje 3 sata prije posuživanja.

Ukrasite kosanim peršinom.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Ostalo

0,66 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg

Jabuke

2,40 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg