Krem juha od buče

Kupus naribajte na sitno te ga blanširajte.

Buču izrežite i izdubite tako da dobijete posudicu.

Meso od buče izrežite na kockice.

Luk i dva režnja češnjaka nasjeckajte na sitne komadiće.

Đumbir naribajte.

Izrežite kruh na kockice i popržite ga na tavi. Po želji dodajte prstohvat papra na poprženi kruh.

Na masnoću stavite narezani luk, a kada malo porumeni dodajte češnjak, sitno narezanu buču i naribani đumbir.

Pirjajte dok ne omekša. Kada omekša, posolite i povegetite.

Iscijedite naranču i izmiksajte smjesu.

U smjesu dodati i narezani kupus te sve kuhati još cca. 10 minuta.

Ukoliko želite poslužiti juhu u bučinim zdjelicama, tada bučine zdjelice pecite u pećnici na 180 stupnjeva dok ne potamne po vrhovima.

Juhu poslužite sa prepečenim koricama kruha.

Vrijeme prigotovljavanja 60 minuta.

Napomena: ukoliko više volite krumpir, možete ga koristiti umjesto kupusa.

U juhu možete staviti i malo vrhnja za kuhanje.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Jabuke

2,40 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L