Škarpina s krumpirima

Škarpinu (1,5 kg) očistimo od ljusaka,utrobe i škrga i operemo ju (po želji odstranimo glavu).

Krumpir (1,5 kg) ogulimo,operemo i narežemo na deblje ploške,začinimo i pouljimo.

U nauljeni lim stavimo pripremljenu škarpinu,a oko ribe složimo krumpir,režanj češnjaka i luk narezan na pola.

Stavimo sve u pećnicu na temperaturu od 180°C i pečemo 50 minuta.

Pečemo uz povremeno premazivanje uljem.

U međuvremenu pripremimo umak od mješavine od 2 dl ribljeg temeljca,2 dl bijelog vina,limunovog soka (1 limun),grančice ružmarina,lovorovog lista,usitnjenog peršina (1 svežanj) i 3 režnja češnjaka,soli i papra po želji.

Pri kraju pečenja jelo podijelimo pripremljenim umakom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Šljivovica

13,00 eur/L

Pastrva

3,98 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Tikvice

0,01 eur/kg

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom