Njoke u povrtnom umaku

Recept za 4 osobe

Očišćeni poriluk i mrkvu narezati na tanke kolutiće. Papriku narezati na kockice.

Očistiti tikvicu, izdubiti je i narezati na ploške.

Na zagrijanoj masnoći dodati povrće. Dok je sve lagano na vatri dodati jednu jušnu žlicu maslaca.

Nakon nekoliko minuta postepeno dodavati juhu te je povremeno miješati.

Pirjati tako cca 20 minuta na na laganoj vatri.

Zgusnemo ga vrhnjem za kuhanje ili slatkim vrhnjem.

Na kraju posoliti i popapriti.

U posebnu posudu, kada voda zavrije, dodati njoke.

Kada se skuhaju, ocijediti ih i staviti na tanjur, a preko njih preliti umak.

Napomena: Ako radite domaće njoke sami, morate pripaziti da ih ne mijesite dugo kako bi bile mekane.

Juhu možete skuhati i na

brži način tako što u prokuhanu vodu stavite jušnu žlicu vegete.

Prilikom prigotovljavanja umaka, poželjno je koristiti bijeli papar.

Za prigotovljavanje je potrebno cca 60 minuta

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg

Špageti

1,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg