Janjeći kotlet s metvicom

Janjeće kotlete (8-12 komada) posipamo solju i parom i dobro utrljamo sitno nasjeckanim listićima metvice.

Na zagrijanu tavu stavimo 2-3 žlice maslaca,1 češanj zgnječenog češnjaka i zajedno sa sitno nasjeckanim listićima metvice propirjamo i te dodamo janjeće kotlete,popržimo ih sa svake strane 3-4 minute,složimo ih na zagrijani pladanj i prelijemo sokom od prženja i ukrasimo grančicama metvice.

Češnjak (1-2 češnja) očistimo i sitno nasjeckamo i pomiješamo ih sa 1-2 žlice limunova soka,1 čašom vrhnja (150g) i dodamo soli i papra po želji te ponudimo uz janjeće kotlete.

Prilog:

Pečeni krumpir ili krumpir s peršinom i miješana salata.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

_ _

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg

Jabuke

2,40 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg