Tagliatelle s mladim tikvicama

Za ovaj recept upotrijebite mlade tikvice koje su tvrde.

Na zagrijanu dublju tavu ulijet maslinovo ulje i dodajte češnjak sitno nakosan. Pržite vrlo kratko vrijeme (da češnjak ne izgori), te dodajte narezane tikvice (što tanje narezane) i nastaivte pržiti kratko vrijeme (2-4 minute). iscjedite sok od jednog limuna (ovisi o veličini limuna), začinite bosiljkom te prodinstajte još dvije tri minute.

Za to vrijeme skuhajte tagliatelle al denta u posoljenoj zakipjeloj vodi. Procjedite kuhane tagliatelle te ih umiješajte sa pripremljenim tikvicama, začinite po želji.

Posluživanje :

- prigotovljene tagliatelle sa mladim tikvicama i limunom možete ukrasiti sa krupnije naribanim parmezanom i bosiljkom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Melem

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Špageti

1,00 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Poriluk

1,00 eur/kg

Jabuke

2,40 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom