Veganske punjene paprike s vrhnjem od indijskih oraščića

Lagano
3
60 min

Sastojci

6 kom paprika
6 kom krumpir
1 kom pola glavice luka
1 kom sol
1 kom papar
1 kom maslinovo ulje
100 gr indijski oraščići
1 kom sok od pola limuna
1 kom sol

Indijske oraščiće namočite preko noći. Meljite ih u blenderu sa sokom limuna i malim prstohvatom soli dok ne dobijete glatku teksturu. Po potrebi dolijte nekoliko žlica vode da vrhnje bude dovoljno rijetko.

Krumpire ogulite i naribajte zajedno s lukom. Dobro posolite pa ostavite da pusti tekućinu.

U međuvremenu izdubite paprike i očistite od sjemenki. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva.

Rukama jako stisnite krumpire te iscijedite iz njih svu tekućinu. Punite krumpirima paprike, složite na papir za pečenje, prelijte s malo maslinovog ulja i pecite.

Nakon pola sata provjerite jesu li gotove. Ovisno o tome koliko je jaka vaša pećnica, može im trebati i 45 minuta da budu pečene.

Poslužite ih s vrhnjem od indijskih oraščića koje ste priredili. Ili, ako ne želite, preskočite vrhnje u potpunosti i umjesto njega poslužite jogurt od soje. Prijat će i zelena salata. Vaše veganske punjene paprike su gotove.

Recept pripremio Marko Ćustić, a ustupio Fresh.hr. Recept je vlasništvo portala Fresh.hr i daljnje kopiranje nije dopušteno.

Foto: Fresh.hr

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Krumpir

1,00 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Jabuke

2,40 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg