Pržene okruglice s tjesteninom i umakom od rajčice

Lagano
4
15 min

Sastojci

200 gr Vege pljeskavica suha smjesa
500 gr Tjestenina
3 dcl umaka od rajčice
5 dcl ulje za pečenje

Sadržaj Vege pljeskavice usuti u posudu sa 170 ml vode, dobro promiješati i ostaviti 5 minuta da miruje. Tjesteninu skuhati al dente u puno slane vode. Dok se tjestenina kuha, pripremljenu masu vlažnim rukama oblikovati u male okruglice i pržiti u fritezi ili u tavici u dubokom ulju dok ne postanu zlatnosmeđe. Umak od rajčice zagrijati u loncu. Pomiješati umak s vrućom tjesteninom i razdijeliti na tanjure. Dodati pržene okruglice i ukrasiti peršinom.

Ocijeni recept

Recept objavio

Vege&Dobro

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Tikvice

0,01 eur/kg

Šljivovica

13,00 eur/L

Ostalo

0,13 eur/kg

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Poriluk

1,00 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Eko proizvodi

0,50 eur/kom

Melem

20,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Lignje

0,01 eur/kg