Salata od hobotnice

Lagano
4
60 min

Sastojci

2 kg Hobotnica
1 kg Krumpir
2 dcl Maslinovo ulje
1 kom Crveni luk
3 kom Režanj češnjaka

Zamrznutu hobotnicu kuhajte sve dok ne omekša i na najdebljem dijelu. U drugoj posudi skuhajte krumpir u ljusci. Kada su hobotnica i krumpir skuhani, ocijedite vodu i pustite sve da se ohladi.Krakove hobotnice izrežite na kolutiće a glavu na kockice. Krumpir ogulite i izrežite na kockice.Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno.U velikoj zdjeli dobro pomiješajte izrezanu hobotnicu, krumpir, luk i češnjak. Dodajte 2 dcl dobrog maslinovog ulja, malo vinskog octa, posolite i popaprite. Za kraj dodajte malo sitno sjeckanog peršina u salatu.

Savjet: Ako nemate vremena za kuhanje hobotnice, toplo vam preporučamo da kupite već gotovu salatu od hobotnice u Ribarnicama Leut (prodaju na tržnicama Kvatrić i Jarun u Zagrebu) samo skuhajte krumpir i dodajte u gotovu salatu i uživajte u savršenstvu okusa.

Dobar tek!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Ostalo

0,66 eur/kg

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Ostalo

0,13 eur/kg

Tikvice

0,01 eur/kg

Špageti

1,00 eur/kom

Poklon paketi

28,00 eur/kom

Pastrva

3,98 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Melem

20,00 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Eko proizvodi

0,50 eur/kom