Pikantna juha od buče, đumbira i cimeta

Lagano
4
30 min

Sastojci

1 kom glavica luka
500 gr hokaido buča
6 Jušna žlica ulje
8 dcl povrtni temeljac
100 gr svježi đumbir
2 kom češnjeva češnjaka
1 Prstohvat cimet
4 Jušna žlica vrhnje za kuhanje
4 Jušna žlica bučine koštice

Isprobajte brzu i jednostavnu pikantnu juhu od buče, đumbira i cimeta!

Priprema: 10 minuta

Kuhanje: 15 minuta

Porcija: 4

Priprema:

Buču prepolovite, maknite koštice, narežite na kriške i ogulite pa ih narežite na kockice. Ogulite luk, češnjak i đumbir pa ih nasjeckajte. Ugrijte ulje u posudi, dodajte luk, pa dinstajte pet minuta, dodajte češnjak i đumbir, pa još prodinstajte. Dodajte pomiješani temeljac s vrhnjem pa na kraju kocke buče. Kuhajte na laganoj vatri dok buča ne postane mekana. Potom začinite solju, paprom i prema ukusu cimetom. Juhu usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Rasporedite je po tanjurima pa površinu pokapajte vrhnjem za kuhanje i nasjeckanim bučinim golicama.

Juhi od buče dodajte đumbir i prstohvat cimeta i uživajte u sjajnom spoju okusa!

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza hrane

Komentari

Dodaj komentar

ldrnpp

20.03.2025 01:32

2ki8r7

23.03.2025 20:13

8k3cxv

27.03.2025 17:42

9vbga0

28.03.2025 14:03

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Špageti

1,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Tikvice

0,01 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Lignje

0,01 eur/kg

Šljivovica

13,00 eur/L

Jabuke

2,40 eur/kg

Melem

20,00 eur/kom

Ostalo

0,66 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Bučino ulje

12,00 eur/kom

Krumpir

1,00 eur/kg