Juha od koprive

Za početak moramo očistiti listove kopriva,tj,odvojiti ih od stabljika i dobro oprati.

Blanširamo ih u kipućoj vodi, ocijedimo i sitno narežemo.

U drugu posudu stavimo luk te kuhamo dok ne bude gotov (mekan).

Kada se luk ohladi miksamo ga (da dobijemo gustu smjesu) i dodamo 1 dcl vode od kuhanja.

Na malo maslinovog ulja popržimo kukuruzno brašno, te dodamo hladno mlijeko i miješamo dok grudice ne nestanu.

Nakon toga dodamo usitnjenu koprivu i izmiksani luk, ocat i začine, ako nam je juha pregusta dodamo još vode u kojoj se luk kuhao, pustimo da zavrije i dobro promiješamo.

Bilo bi dobro dodati žlicu kiselog vrhnja i ukrasiti listićima svježeg peršina.

Ocijeni recept

Recept objavio

Burza Hrane

Komentari

Dodaj komentar

Komentiraj

Burza hrane preporučuje

Jabuke

2,40 eur/kg

Ostalo

0,13 eur/kg

Ostalo

0,66 eur/kg

Med s dodacima

12,00 eur/kom

Masti životinjskog podrijetla

20,00 eur/kom

Eko proizvodi

1,33 eur/kg

Lignje

0,01 eur/kg

Pastrva

3,98 eur/kg

Krumpir

1,00 eur/kg

Špageti

1,00 eur/kom

Tanki rezanci za juhu

1,00 eur/kom

Svinjsko meso

0,13 eur/kom

Šljivovica

13,00 eur/L

Tikvice

0,01 eur/kg

Poriluk

1,00 eur/kg